Friday, July 23, 2010

Balai Polis Punye Cerita

Berkaitan dengan motor gua yang hilang. Last week jumpe adjuster..interview sikit-sikit tentang kes motor tu. Gua sembang jer la ape yang patut. Malam tadi balik kerja terus ke IPD Ampang tempat gua buat repot sebab nak mintak surat keputusan sisatan.

Akak polis tu boleh pulak bagitahu, suruh datang time kerja. "Lari la sekejap dik datang balai ambil surat esok." Dalam hati gua, "wah. akak nih mesti biase ponteng kerja. dah la suruh gua lari..penat la..".


Nak tak nak, tadi keluar la sekejap lepas jumaat, nasi baik tak lame proses. Kalau tak, boleh hangin jugak. Cuaca dah la panas lepas tu suruh pergi bilik itu dan ini. Lepas masuk Kaunter bawah, pegi bilik E, Orang bilik E suruh ke bilik B, masuk bilik B pulak, suruh tunggu dekat luar. Macam-macam hal.

note : tak tahu la bape lame boleh claim, nak bayar hutang pinjam MARA, penjamin gua dah bising2 takut kene blacklist..ceh...

No comments: