Thursday, July 30, 2009

Kejujuran

aku baru balik main tennis ni..penat dan pancit..kalo tayar bleh di pam..susah nak bersukan ble duduk di bandar2 besar nih (alasan)...sume nak gune duit..arini 3 org jer dtg..aku, nadal ngan federer..haha..cis..kalo la btol bleh men ngan dieorg..aku konpem dok tepi tgk jer sesambil kutip bola...


gambar censored lepas 3 game..haha

hehe..arini da berehat panjang..coz pagi tadi kol 8 lebih baru balik keje..baring2 xbleh tido..kuar dalam kol 12 lebih...nak g servis kete...time aku kuar dpn umah...tgk anak2 jiran sebelah lari2 kumpul kat tepi pagar tgk aku..dak2 perempuan n laki...umur dalam 2 - 5 tahun kot...ade 3 ke 4 org...sorg dak pompuan tu tegur la aku...

"hai abang"...aku senyum jer..balas hai dieorg balik...ceh..kecik2 da pandai ngorat yerk...

aku masuk kete...tapi x start enjin lagi..biar pintu kete terbukak...pas2 dengar la dialog dak2 tu berbual same2 dieorg...masih dok berkumpul tepi pagar rumah...

"eh..abg encem nih la yang slalu nek moto tu kan" kate sorg budak tu sambil tunjuk kat moto aku...aku pandang blkg..dak2 yang len sume kate ape tah..xpaham sgt base budak2....pelat2 lg...dieorg sume senyum2 pandang aku...cilakak...aku da tergelak...dalam hati juz kate bdak2 nih..nak suh aku blanje ke ape...

aku tutup pintu n bukak tingkap...tgk lagi gelagat dieorg dari cermin sisi...masih kumpul ramai2 pandang kat aku lagi...adoyai...nak ape nih...aku plak yg segan2 tersipu2 malu...aku amek spec hitam n pakai...dieorg lagi la bising ape tah...tapi perkataan hensem tuh masih lagi kedengaran disebut berulang2...sape ajar tah xtau la...

arghh...malas nak layan...korang sume kecik2 lagi...kalo nak kawin...bape puluh tahun aku kene tunggu korang besar..haha...cilakak...aku pun blah cm2 jerk...

morale of the story : budak2 kecik nih slalu nyer jujur dan x pandai nak menipu...x macam org dewasa..haha

10 comments:

TashadeNatasha said...

hensem ke?

budak tu rabun kot.

Muhammad Fadhli said...

maybe la...tp xkan semua rabun..huhu

otteck45 said...

jangan jadi lelaki kucing kedua bro.. haha.. dak2 puji nk cekelat ja.. tp ko mmg hensem bro..org tua2 puji xmo la cekelat.. sekurang2 bagi la prime lense ka..plg kurang pn alrawsha.. hehe :)

Muhammad Fadhli said...

cis..bro..aku bukan lelaki kucing..aku skrg lelaki kelawar..kene keje malam..siang tido..hehe..cekelat eh..kalo dak2 tu bg no phone akak die..aku bg la cekelat..ko gaji da besar..blanje la aku rawsha..makan nasik kambing..wat reunion mau...???

Enchik Hazry said...

bdk2 skng ni lain..cakap dah pandai beralas..kalo ckp direct kang ko kecik ati..lari dr umah..huhuhu

Muhammad Fadhli said...

cis..alas kaki ker...huhu

Saed Ramadhan said...

hahaha, ko jgn bawa budak2 tu masuk rumah sudah la.. nanti jadi kes rogol plak. hehe..

Muhammad Fadhli said...

aku x bawak la time ko ade..ko mmg berbahaya sgt2..hehe

Anonymous said...

adeiii..lawak la plak..hehehe

Muhammad Fadhli said...

huhu..nape lawak plak..