Sunday, August 23, 2009

Johor - Perak - KL

hampir2 tadi...aku berbuka kat dalam kete atau kat tepi highway atau kat spital trus..atau xde berbuka2 da...itu sume kemungkinan jer..tapi last2 berbuka kat rumah jugak...walaupun lewat dalam 5 minit...tgk ed ngan rizal da abes melantak..isk..isk...seb baik mama da masak n siapkan bekal dari rumah...kalo x..berbuka dgn air kosong jer la aku....

arini dari segamat trus ke tanjung malim...antar mmbr aku...maria mercedes..huhu...die stadi kat UPSI....diploma perguruan...bakal cikgu...pasni konpem sabah sarawak...haha...nasib ko la...kebetulan die abes cuti same ngan aku...balik skali ngan aku trus...lgpun sekampung...1 jalan....

on the way balik ke KL dr tanjung Malim...ujan lebat plak...drive pon slow2 buah jer dalam 110-120km/j...malas nak laju2 sgt...xsmpi suku perjalanan..kete sume da slow....aku da standby brek sesiap tp xde la emergency sgt...xkan jem kot...berbuka dalam kete nnt...erk..tgk2 ade eksiden...vios ngan kancil...mesti lari laju....ape yg dikejar pon x tau...x sampai 500 meter pas eksiden tadi...bersusun dekat 5 biji kete...ni mesti kes main sondol2 blakang...xbaik betul...da la bulan2 pose cmnih..men langgar blakang lak...kalo brani langgar depan la..baru thrill....

macam kisah yg bakal korg bace jap lagi ni....kali ni aku da rase cm final destination..dalam keadaan aku speed 130-140km/j...nak kejar berbuka puasa kat rumah la konon nyer...tp x la laju mane pun...korg drive mesti lagi laju....tetiba bleh lak ade kete dr depan...dok berpusing2 pastu terbabas langgar divider...live show tuh...kalo xde divider...konpem masuk jalan aku then aku lak langgar kete tu...tapi alhamdulillah...umur aku masih panjang...

note : umur panjang...murah rezki...insyaAllah...amin....

2 comments:

sy@iina said...

member ko tu amik course ape?
xde maknenye anto gi sabah srawak.. kawin cpt2 arrr br xkene g anta sane. hahah..

Muhammad Fadhli said...

pengajian am..hehe..tu la..haha