Tuesday, February 28, 2012

Local Company Scenario

Orang kate..kehidupan umpama roda. Kejap kat atas kejap kat bawah. Ade sesetengah orang, bila kat atas, jadi lupa diri. Bila dah nak jatuh, masih lupa diri lagi dan masih tak sedar-sedar lagi. Ini salah satu contoh.


Gaji lambat sesebuah syarikat yang bukan disebabkan cuti public holiday, atau bank tutup cuti raya atau yang melibatkan masalah dari pihak bank adalah masalah dari akaun sesebuah syarikat itu sendiri.

Kalau gaji lambat takde send email macam ni takpe, boleh tahan lagi. Paling tak tahan ayat last sekali "
I have been supporting all of you all this while". Bukan personal person la yang support. Syarikat yang bayar gaji. Lagipun bak kata senior aku "I kerja sini jual skill i, jual cert i, jual masa i, bukan jadi peminta sedekah..!!"

note : Dah boleh-boleh dah kot angkat kaki..tanda-tanda nak karam makin nampak jelas..

2 comments:

Alkisah said...

sabar bro.. ko patut dah cabut lama dah..

Muhammad Fadhli said...

on d way nih..