Saturday, July 11, 2009

haha..

rupanya2 dah hampir 3 minggu aku dlm tahanan...sehingga aku x mampu nak updated blog nih...baru semalam aku berjaya diselamatkan...kisahnya bermula begini..

23hb malam aku bersama rakan2 menonton movie transformers tu..abes cter da lewat..aku pun x bape ingat ape yg jadi...ble smpi rumah aku terus tido..xtau la bape lame aku tido...sedar2 jer aku kat tempat len da..bukan dalam bilik aku..aku pun pelik..tangan dan kaki aku diikat...cilako..sape punye keje nih..xkan krew lukenabeb...mmg hati da panas..

pas2 tibe pintu terbuka..aku pun jerit.. " Hoi..!!sape tuh..??aku kat mane nih..??"

makhluk yg bukak pintu tu pun masuk sambil berkata.. "hang ni btoi2 xde adab..bg la salam ke..tanye kaba ker..??"

aik..loghat utara plak..aku pun balas "apsal aku yg kene bg salam..ko yang masuk..ko la bg salam.."

tbe2 aku rase suasana tempat tu da len ble lampu terpasang..ini mimpi ker realiti...musibat btol..aku dikelilingi robot2 kecil cm dalam cter tranformers tu..dalam bnyk2 robot tu aku perasan la sekor nih..eh..macam laptop aku..jd robot gak ker..siol..pasni aku xde laptop da la..nasib yg srupe juge ngan handphone aku..speaker aku..sume jd robot..ni mesti robot jahat nih..

tbe2 salah sekor tu tanyer aku "mu ghoyak kek kawe...mano olspak..??"

dalam hati aku..isk..bleh kechek klate..ni mesti da lame dok mesia nih...aku slambe la jawab "mn aku tau..bengong mu nih..korang nih sape..?? "

"kiteorg nih deceptions la..ko tido ker time tgk wayang smlm...nih tgk nih..." kate salah 1 robot tu sambil tunjuk lambang deceptions dekat badan die...

sengal betul la..pas2 setiap hari aku disiksa oleh geng2 deceptions nih..dieorg kate da lame follow aku sejak dr cerite tranformers yg 1st lg..slame ni dieorg bersabar jer..tp dieorg da xleh sabar ble aku dapat tket tgk Revenge of The Fallen sblom 24hb..tu yg dieorg culik aku...apsal aku sorg jer..kan ramai lg yg tgk lg awal..

dieorg nyer terer deception nih sampai leh klonkan 1 robot tu jd sama macam aku...robot ni la yg g keje..g makan nasik...g intebiu..ops..!!..yer la..kalo aku tbe2 hilang..mesti jd kes polis...kantoi plak dieorg lepak kat mesia...slalu manusia ngat robot2 ni lepak kat US jer..negara2 cm mesia nih xde....

mase dalam tahanan aku xtau berita dunia luar kecuali berita sukan sbb geng2 robot nih minat sukan..pas2 dapat tau 1 rahsia lg..rupa2 nya Cristiano Ronaldo tu robot jahat (deceptions)..geng dieorg la tuh..cume manusia jer x tau...sebab tu la ronaldo suke kuar jelir lidah...pas2 aku dengar kabar2 angin lg yg shukor adan ngan amri yahya pun dr geng deceptions gak..patut la perangai cm haram sungguh...

setelah begitu lame ditahan (mase tu aku bajek ni mesti da tahun 2040)....malam td markas deceptions diserang...dr lambang kat badan dieorg..aku tau tu mesti dr clan autobots...huhu..rupe2nyer dieorg dtg nak selamatkan aku...huhu...

tgh dok syok tgk dieorg lawan..aku perasan 1 benda...apsal salah 1 autobots tu cm aku knal..oh..kete wira aku..cilako btol...abes calar balar g lawan2...pasni abes lawan kene antar g polish...abes duit aku...hampeh...akhir nya...mcm bese la...hero mesti la menang...autobots menang penalti 5-3 ke atas deception...

on d way balik..aku nek wira pas2 aku cakap la ngan kete aku...(org kete sebelah mesti ngat aku gler..) " apsal ko jd wira aeroback jer??..ko tuka la jd lancer ker..subaru impreza ker..BMW 5 series ker"

slamber jer die jawab balik " bos ade duit ker..??maintanance tinggi tu..gaji bos kecik...nnt BPR datang ker tanye mane dtg duit bnyk2 beli kete mewah...bos nak jawab ape..saya gak yg susah...nnt bos da naik gaji...saya tuka la..bla...bla..bla..."

dalam hati aku berkata..isk...arini dapat dgr ceramah free dr kete sndirik...

*************************

malas nak komen banyak2...sebenarnya dalam 2 3 minggu nih...bnyk mase tuk aku updated blog tp xde mood + pressure + problem..kalo aku pakse updated gak..mesti penuh dengan kate2 cacian..maki makian...hina hinaan terhadap sesuatu organisasi atau individu...jd demi maruah org len..aku pun x updated..bleh trime eh reason nih...thanxs


4 comments:

TashadeNatasha said...

maaf ye nk tnya.
decepticon ke deception?

Muhammad Fadhli said...

cilakak..xkan nak same sume..kene la tuka..kalo same kene saman ngan mikel bai..

Saed Ramadhan said...

hek eleh.. tukar theme nampak.. wei apply ar usm.. aku dah apply, anda bila lagi..

Muhammad Fadhli said...

ok2..ble tarikh tutup..sok aku apply..