Wednesday, December 22, 2010

Pagi yang Hening, Dah Nak Subuh Siri Ke 2

3.20 am

Eh..waktu mula menaip hampir seperti entri sepagi (sepatutnya semalam tapi sebab update setiap pagi buta, jadi la sepagi) . Aku dah sampai rumah dalam dekat pukul 1 tapi still tak boleh tido. Bila dah di ajar tido lambat, memang susah nak lelapkan mata. Damn..

Hari ni boleh kata tenang. Kerja tak banyak sangat. Datang kerja pun lepas lunch. Nak buat macam mana, bangun tidur bukak TV ade cerita Harry Potter yang dolu2 punya. Terpaksa la melayan dulu sambil2 bersiap. Cuba cakap, salah siapa aku datang lambat ?

Paling seronok, gaji dah masuk. Bulan ni masuk awal. Kan nak Krismas. Bos Mat Saleh memang la. Bukan Mamat bin Saleh tapi ni Mat Saleh Ori punya. Actually setiap kali perayaan, terutama Hari Raya & Chinese New Year gaji memang masuk awal. Deepavali jer tak sebab..err..err...tiada pekerja beragama Hindu. Tak One Malaysia betul.

But, Where is BONUS ? ? ? ? They already promise that. What the tut..tut..tutt.... ^$@&!%&$~# kan dah tak pasal2 aku terspeaking london pulak. Takpe, harus sabar menanti hingga hilang kesabaran.

note : paksa lelapkan mata, esok masih ada....... untuk entri seterus nya..

3 comments:

~ orochi ~ said...

~ sepagi eh..?? ye la..tgk asek tulih n3 pepagi jeks kan..apa kata jgn tido lansung..?? ^_^ bonus..?? ader tuh insyaAllah..insyaAllah..insyaAllah..insyaAllah (nyanyi ikot maher zain ye)..ape pung sy dh dpt bonus sy..!! alhamdullilah..ehehe

shukrin farahdiba @ ceklala said...

bos saje je tu nk uji sejauh mane keimanan sanggup nk tunggu bonus..tu pasal saje bg lmbt hehe :)

Muhammad Fadhli said...

orochi : mane bleh tak tido langsung..tapi pernah kerja lebih dari 24 jam tak tidur..bonus ade kot tapi tak tau bila..huhu

ceklala : haha..maybe jugak tuh..