Thursday, January 31, 2013

yeayyy....35 minggu..

30/1/2013 = 35 minggu
Alhamdulillah wife dah masuk minggu ke 35 jadi tak lama lagi la kot. Sekarang ni pun dalam langkah berjaga-jaga dan bersedia. Esok petang ade checkup lagi di klinik kerajaan dan sabtu ni di private KPJ Ampang Puteri.
 perut yang comel...hehe
Alhamdulillah juga wife tak ada apa-apa sakit macam kencing manis atau darah. Sepanjang mengandung, wife hanya demam dan paling teruk pun baru-baru ni batuk dekat 2 minggu tak berhenti. Selain tu ada juga kekejangan kaki tengah-tengah malam atau awal pagi.

Wife juga tak la mengidam apa-apa yang pelik-pelik macam yang selalu kita dengar atau lihat. Tapi dia punya nafsu makan memang dasyat. Lapar memanjang. Tengah tidur malam-malam pun boleh bangun lapar cari makanan. Sampaikan minggu ke-30 doktor kata dia overweight. Dalam 3 bulan naik 12 kilo. Hehe. Bila doktor dah kata macam tu baru nak kawal sikit pemakanan.

Antara makanan yang wife teringin nak makan masa pregnanat macam kat bawah ni
nasi goreng kicap air tangan husband...ni yang paling sedap..

Cokelat Boost...dulu mula-mula susah nak cari..dan agak mahal..sekali beli 5 peket terus

Lasagna dekat KLCC..serius time tu datang KLCC semata-mata nak makan ni then balik
Kek Coklat ..suka makan kek coklat...haishhh

Cake at Coffee Bean ..tak pernah-pernah order..selalu layan secret recipe

 Buah kiwi..sekali rasa pasti nak lagi..

Maggi Goreng Belakang risda ..ini aku yang ajar makan..terus ketagih..

latest menu..mini pavlova dari pavlovalove..memang sangat sedap..akan order lagi next time.


Sebenarnya macam-macam lagi macam nasi lemak royal, burger cili padi, nasi kukus pandan jaya, air kelapa muda, cendol, asikrim potong...haishhh..banyak lagi la..follow instagram wife akan nampak contohalmost gambar makanan saje..hehe

So, next destination Bubba Gum, Burger King, dan apa saja yang wife teringin nak makan...akan aku cuba tunaikan..

note : actually wifey suka main instagram then selalu nampak orang post gambar makanan, jadi mula la terasa nak makanan..salah satu dari keburukan instagram ialah mempengaruhi wife aku..hehe

3 comments:

Al Kisah said...

nasi lemak royal best tak??.. nanti nak photoshoot roger la.. aku pun dah lama tak menembak..

fika79 said...

hahhaha..ikutkann jangan tak ikutkann..

Muhammad Fadhli Abas said...

@Al Kisah - Nasi Lemak Royal sedap sekali...macam nasi kandar..

@fika79 - memang ikutkan aje la nih..